Laitteiden säästövinkit / Ruoanvalmistuslaitteet

Ruoanvalmistuslaitteet

Ruoanvalmistuslaitteet

Mikroaaltouuni on nopea ja energiaa säästävä ruokien sulatuksessa ja lämmityksessä. Pienessä perheessä se on kätevä myös ruoanvalmistuksessa mm. perunoita, vihanneksia ja kalaa kypsennettäessä.

Sähkölieden uunia käytettäessä on hyvä muistaa seuraavat ohjeet:

  • Esilämmitys 200 asteeseen vie sähköä lähes yhtä paljon kuin tunnin lämpimänä pitäminen.
  • Hyödynnä uunin esilämmitysaika. Monet ruoat ja leivonnaiset voit panna jo kylmään uuniin, jolloin sähkönsäästö on noin 20 %.
  • Kiertoilmauuni ei tarvitse esilämmitystä ja se paistaa noin 30 °C alemmassa lämpötilassa kuin tavallinen uuni
  • Hyödynnä myös jälkilämpö. Vielä puolen tunnin jälkeen virran katkaisusta uunin lämpötila on yli 100 astetta.

Keittolevyllä tai keraamisella tasolla keitettäessä pätevät vanhat ohjeet:

  • Käytä oikeankokoisia, tasapohjaisia kattiloita, joissa on tiivis kansi.
  • Paksupohjainen kattila kuluttaa vähemmän sähköä kuin ohutpohjainen
  • Keitä mahdollisimman vähässä vedessä.
  • Säädä levyä heti kiehumisen alettua pienemmälle teholle.